7 Mayıs 2016 Cumartesi

TÜM ANNELERİN “ANNELER GÜNÜ “ KUTLU OLSUN !
    Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür.
    Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
    Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
    ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.
    Anneler Günü 1914 Yılında ABD'de Resmiyet Kazanır
Annesinin ölümünden sonra, Annesi ile yeteri kadar ilgilenemediği sebebi ile kendisini suçlu hisseden Anna Jarvis artık bir bir amaçlarına ulaşmaya başlar! Son olarak bu çığ gibi büyüyen harekete resmiyet kazandırmak ister... Bunun için başta Eyalet Başkanına, ardından da Amerikan Senatosu'na sayısız mektup yolladı! Takvimler 8 Mayıs 1914 tarihini gösterdiğinde ise Başkan Wilson tarafından imzalanarak resmiyet kazandı...
Bu etkileyici olay sadece ABD ile sınırlı kalmadı ve arkasından kısa süre içerisinde tüm Dünya ülkeleri bu özel günü Anneler Günü olarak teker teker ilan etmeye ve kutlamaya başladılar! Artık her yıl Mayıs Ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor ve bu özel günde çocukları Annelerine Anneler Günü Hediyesi ile birlikte en sevgi dolu mesajlarını iletiyorlar!

Anneler Günü Bu yıl  8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk gelmektedir. Tüm Annelerin Anneler günü şimdiden kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder