15 Mayıs 2016 Pazar

Üniversitede Orkestra Konseri düzenlendi

Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara’nın hazırlayıp yönettiği ‘Orkestra’ konseri düzenlendi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Şefliğini Ali Delikara’nın yaptığı ve yaklaşık bir saat süren konserde, Bach, Dvorak ,Tchaikovsky gibi Klasik Müzik repertuvarının çeşitli dönemlerine ait seçkin eserlerin yanı sıra günümüz bestecilerinden Erdal Tuğcular’ın ‘Kütahya’nın Pınarları’ türkü düzenlemesi de yer aldı. Büyük beğeni toplayan konserin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp tarafından Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara’ya teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Delikara, konsere ilişkin olarak düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Müzik Eğitimi Bölümü 3. ve 4. sınıf  ‘Orkestra’ dersi kapsamında yıl içinde çalışılan eserlerden bir seçki ile oluşturulan konserin amacı, müzik eğitimine evrensel bir nitelik kazandırmak ve çoksesli müziğin davranışsal-müziksel disiplinine dair güzel örnekler sergilemektir. Bu yolla Ülkemiz ve Üniversitemiz Müzik Eğitimine katkı sağlamak ana hedefimizdir.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder