6 Mayıs 2016 Cuma

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE BEŞ YILDIZLI KOMPLEKS

Niğde Valiliği’ne bağlı İl Özel İdaresi tarafından inşa ettirilerek hizmete sunulan 4 bin kişilik Öğrenci Yurdu çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile klasik yurt modelinin dışına çıkıyor.
Her yıl yüzlerce öğrencinin yeni kayıp yaptırdığı Niğde Üniversitesi’nin barınma sorununa çözüm olarak İl Özel İdaresi tarafından Niğde Üniversitesi Yerleşkesine yaptırılan 4 bin kişilik öğrenci yurdu ile Akkaya Barajı arasındaki 30 dönümlük alanda peyzaj ve rekreasyon çalışmaları başladı.
Yapımı tamamlanarak hizmete açılan 4 bin kişilik Öğrenci Yurdu ile Akkaya Barajı arasında kalan 30 dönümlük alanda devam eden rekreasyon ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı açıklamada “Amacımız klasik yurt anlayışının dışına çıkan proje ile öğrencilere yalnızca barınma imkanı sağlayıp beton bloklara hapsetmeden, onların hoşça vakit geçirebileceği yaşam alanları oluşturmaktadır” dedi.
Vali Necmeddin Kılıç; Bu mevkide bulunan 30 dönümlük alanın düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında peyzaj çalışmaları, spor alanları ve koruluk alanlar oluşturularak çevrenin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor. Öğrenciler için hazırlanan bu yaşam alanlarının onların eğitim hayatına olumlu yansıması ve üniversite yerleşkesinin büyük üniversitelerdeki gibi şehir yaşamını andıran bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.
Niğde İl Özel İdare eliyle hazırlanan projede öğrenciler için spor alanları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve koruluk alanlar tasarlandı.
         Çalışmaların son bulmasının ardından bölge hem zengin bir peyzaj çalışması ile taçlandırılmış olacak hem de Akkaya Barajı kenarına dikilecek olan bin adet ağaç ile ekosistemlerin yaşaması için olanak sağlayan bir çevre düzenine sahip olacak.” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder