22 Haziran 2016 Çarşamba

Din Görevlilerine Manevi Destek Eğitimi Verildi
Niğde İl Müftülüğü, Niğde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Niğde Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kızılay İl Başkanlığı ile ortaklaşa “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu alan eğitimi programı düzenlendi.
 Niğde Üniversitesi Derbent Konferans Salonunda, İlde görev yapan tüm din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi” eğitimi verildi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Vali Yardımcısı Ali İPEK ise konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Ardından Niğde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şevki TÜRK, Afet Nedir/Hangi Durumlar Afet kabul Edilir? Afet Öncesi Tedbirler konusunda sunum yaptı.
Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yasemin YAVUZER tarafından da Afetlerde Psiko-sosyal Desteğin Tanımı ve P-S Müdahalenin Aşamaları konusunda sunum yaptı.
Kızılay İl Başkanlığı Personeli Erman ERBAŞ ise Psikolojik İlkyardım ve Toplumu Harekete Geçirme konusunda , Merkez Çifre Minareli Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice MALKOÇ tarafından Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri ve Olağanüstü Durumlar Sosyolojisi konularında , İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR ise Kur'an'ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü'min Portresi hakkında sunum yaptı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder