9 Haziran 2016 Perşembe

NİĞDELİLER GÖNÜL SOFRASINDA
Niğde Belediyesi’nin “Gönül Sofrası'nda Buluşalım” sloganıyla başlattığı Mahalle İftarları programının ilki Paşakapı Caddesi’nde gerçekleştirildi. Paşa Camii önünde kurulan iftar sofrasında yaklaşık 2 bin kişi aynı anda dua ederek iftar açtı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Zengini fakiri ayırmaksızın, her kesimden vatandaşların aynı sofrada, aynı masada yan yana oturarak iftarını açması toplumun kaynaşmasına, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile oluyor” dedi.
PAŞAKAPI CADDESİ TAŞTI
Niğde Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ilkini geçen yıl başlattığı “Mahalle İftarları” programı bu yıl da devam ediyor. Senenin ilk iftar sofrası Paşakapı Caddesi’nde Niğde Belediyesi’ne ait Aşevi önünde kuruldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla vatandaşların iftar yemekler, belediye görevlileri tarafından masalarına servis edildi. 1200 kişilik hazırlanan masa sayısı yoğun ilgi nedeniyle iftar saatine doğru artırıldı. Niğde Belediyesi’nin iftar sofrasında iftar açanların sayısı 2 bini buldu. İftar öncesinde görevliler, vatandaşların masalarına yemek servisi yaparken, aynı anda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi.
RAMAZAN BOYUNCA 9 İFTAR PROGRAMI
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçen yıl ilkini başlattıkları Mahalle İftarları programını bu yıl genişleterek devam ettireceklerini söyledi. Ramazan ayı boyunca 9 ayrı noktada iftar sofrası kuracaklarını açıklayan Başkan Akdoğan, “Geçen yıl aynı noktada yine iftar yemeği vermiştik. Bu sene katılımın 2 katına çıktığını görüyoruz. Bu da hemşehrilerimizin belediyemize olan inancını, güvenini gösteriyor” dedi.
ZENGİN-FAKİR AYNI SOFRADA

Zengin –fakir ayrımı yapmaksızın, toplumun tüm kesimlerinin aynı masada, yan yana oturarak beraber iftar açmalarının önemine değinen Başkan Akdoğan, “Bu sofra gönül sofrası, insanımızın gönlüne giden sofra. Her kesimden insanımızın olması, toplumun kaynaşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile oluyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder