4 Haziran 2016 Cumartesi

VALİ KILIÇ’TAN ULUKIŞLA İLÇESİNE VEDA ZİYARETİ



Valiler Kararnamesi ile Çorum iline atanan Vali Necmeddin KILIÇ veda ziyaretlerine Ulukışla ilçesi ile başladı. Vali Kılıç, Ulukışla Öküz Mehmed Paşa Kervansarayında ilçe idarecileri, muhtarlar ve halkın katıldığı büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.
Açılış konuşması Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR tarafından yapıldı. Zaman zaman duygulanması ses tonuna yansıyan Kaymakam Ferhat ATAR “Emrinde çalışmaktan onur duyduğum Sayın Valim; Hizmetkarı olmaktan şeref duyduğum Saygıdeğer Ulukışlalılar;
Konuşmama “Veda, gözüyle sevenler içindir; çünkü gönülden sevenler ayrılmazlar” sözleri ile başlamak istiyorum.
1 Haziran 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın onayı ile gerçekleşen Valiler Kararnamesi ile Sayın Valimiz Necmeddin KILIÇ ilimizden ayrılarak Çorum iline ataması gerçekleşmiştir. Her şeyden evvel Sayın Valimizin Zatı alilerine, Saygıdeğer Ailesine ve Çorum halkına hayırlı olsun diliyor, veda programı kapsamında kendilerine ilçemize hoş geldiniz diyorum.
Her ne kadar veda programı demiş isem de konuşmama başlarken belirtiğim gibi şahsen, eşim ve Ulukışla halkı olarak Sayın Valimizi gönülden sevdiğimiz için bu bir veda olmayacaktır. Sayın Valimiz bizlere mesleğin ne olduğunu ne olmadığı öğreten bir VALİ iken; aynı zamanda adam olmanın ne olduğu ne olmadığını da öğreten bir BABA olmuştur. Daima halkla iç içe olmamızı, haramdan kaçınmamızı ve en ücra yerlere giderek kimsesizlerin kimsesi olmamamızı istedi. Benim doğduğum yıl olan 1984 yılında Kaymakamlığa başlayan Sayın Valimizin hızına zaman zaman yetişemedim. Hiçbir beklentisi olmaksızın geceleri ve hafta sonları Valiliğin ışıkları hiç sönmedi. Özür dileyerek söylemek istiyorum ki kendisinin ve ailesinin sağlığından ödün vererek Niğde ve Ulukışla’ya hizmet etti. Bizler de naçizane kendilerine ayak uydurmak istesek de zaman zaman tökezledik düştük ve yine elimizden tutan da zatı alileri olmuştur.  “Yılın İdarecisi” olarak şahsımı aday gösteren ve bu ödülü almamı sağlayan Sayın Valime şahsım adına ve ayrıca ilçemize özellikle köylerimize yapılan muhteşem hizmet ve yatırımlardan dolayı ilçem adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Vali Necmeddin Kılıç ise yapmış olduğu konuşmada; “Kökü ulu bir çınar gibi binlerce yıl geri giden Türkiye Cumhuriyeti Devletini sırtında taşıyan yaklaşık 1000 Kaymakamdan 1000 Kaymakamın arasından seçilerek yılın Kaymakamın şerefini hazzını Ulukışla’ya tattıran değerli Kaymakam arkadaşım, kıymetli hanımefendi, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, Adliyemizin mümtaz temsilcisi Başsavcı arkadaşım, Hakime hanım hoş gelmişler. Muhtar kardeşlerim, müdür kardeşlerim, değerli Ulukışlalılar hoş geldiniz. 
Biz gönülden sizi sevdik. Çok sevdik. Sizleri bu toprakları, bu coğrafyayı sevdik. Bedenimizin ayrılması ayrıldığımız anlamına gelmiyor. Hep sizinle olacağız. Birden Ulukışla’ duyduğumuzda tüylerimiz diken diken olacak. İlgimizi çekecek, dikkatimizi çekecek veya bir şekilde buralardan geçerken size hizmet etme idealinde yaptığımız gayretler gözümüzün önüne gelecek. Muhakkak etkileneceğiz. Hepinizden hizmette bıraktığım eksikliklerden dolayı tam yapamadığım görevimi bıraktığım boşluklardan dolayı hepinizden ayrı ayrı helallik istiyorum. Bana hakkınızı helal ediniz. Bundan böyle bir ömür boyu benim ismimi nerde görürseniz, yarın Çorum veya başka bir yerde görürseniz lütfen teşrif ediniz. Sadece Ulukışlalıyım deyiniz. Hasbihal edebilmek için tekrar yaşayabilmek için bize de bir fırsat veriniz. Ziyaretiniz bizi ayrıca onurlandıracaktır. Hakkınızı helal edin diyorum.” dedi.


Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu tarafından Vali Necmeddin Kılıç’ a “Fahri Hemşerilik Beratı” ve Osmanlı Tuğrası takdim ederken; Kılan, Darboğaz, Çiftehan Muhtarı da köylere yapılan hizmetler anısına manevi değeri olan el ürünleri hediye etti.2013-2016 Vali Necmeddin Kılıç’ ın görev yaptığı dönemde Ulukışla ve Köylerine yapılan hizmet ve yatırımlar Kaymakam Ferhat Atar tarafından sunum yapıldı. Nihai olarak Vali Necmeddin Kılıç’ın katkıları ile yapılan Yeni Kaymakamlık Binası ve Yeni Kaymakam Konağı bahçesine hatıra kalması için Çınar Ağacı dikildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder