4 Haziran 2016 Cumartesi

Vali Kılıç’dan Rektöre Veda Ziyareti



Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliğine atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e veda ziyaretinde bulundu.
Garnizon Komutanı J.Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’ün de yer aldıkları ziyarette Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Kılıç’a Niğde ve Niğde Üniversitesi için ortaya koyduğu çalışmalardan ve verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Rektör Görür; “Yeni göreviniz inşallah sizin için, aileniz için ve memleket için hayırlı olur. Tabii biz sizi kaybettiğimiz için üniversite adına üzgünüz. Çünkü sizin gelmenizle birlikte üniversite çok büyük kazanımlar elde etti. Özellikle yurt meselesi bizim sürekli sorunumuzdu. O sorunu ciddi bir irade ortaya koyarak çözdünüz. İslami İlimler Fakültesi açıldı. 1000 kişilik erkek yurdu hâlâ devam ediyor. Bu sebepten biz minnettarız. Bunlar üniversite için uzun vadede gerçekleşebilecek işlerdi ama burada kısa vadenin de ötesinde gerçekleşti. Tabi bize manevi desteğiniz olumlu yaklaşımınız bizi olağanüstü memnun etti. Bilime yaklaşımınız, üniversiteye yaklaşımınız bizim için karşılaşılmadık bir şeydi. O nedenle biz gitmenizden dolayı üzgünüz. Sizinle çalışmaktan gerçekten onur ve gurur duyduk. Gösterdiğiniz çaba verdiğiniz emek ülke için bu memleket için unutulmaması gereken bir husus, biz tekrar tekrar teşekkür edip şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 
Vali Kılıç’da ziyarette yaptığı konuşmada, görevi süresince üniversite ile uyum içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hocam, biz zatınızı kişilik olarak hep saydık ve sevdik. Niğde için siz her şeyin ötesinde her türlü değerlendirmede bir kazançsınız. Üniversite ve Türkiye için bir kazançsınız yani ülkesinin, bulunduğu ilin menfaatlerini önceleyen kendi şahsi menfaatlerini iteleyen, öteleyen, kamuyu ve ortak aklı ortaya çıkaran bir yönetim elbette ki hem ülke hem il için şanstır. Şurası açık ki eğer Niğde’de üniversite ve organize sanayi olmazsa bugün Niğde diye bir ilden bahsetme şansımız olmayacaktı. Üniversiteyi de bugün Türkiye’deki seçkin ve saygınların arasına sokabilmiş olan bir yönetim anlayışınız var. Bağımsız otoritelerde Niğde Üniversitesini taşra üniversiteleri arasında ilk sıraya koyar. Böyle bir bilimsel kalite getirdiniz ve bizim dışımızdaki otoritelerin değerlendirmesi mesela Kalkınma Bakanlığı ar-ge projesi dediği zaman akla Niğde Üniversitesi geliyor. Ar-ge yapabilen bir taşra üniversitesi var.
Bilimsel kalitenin dışında kampüste fiziki gerçekleşmeyi tamamlayan ikmal eden bir üniversitemiz var. Bununla da yetinmeyip ilaveler yapan, bu ilaveler için gerektiğinde özel teşebbüsü ve oradaki imkânı kanalize eden de bir irade gösterdiniz. Bunlar için bu il size çok şey borçludur. Ülkemiz adına yaptığınız işlerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti adına size şükranlarımız ve teşekkürlerimizi sunmakta bizim boynumuzun borcudur.
Birlikte çalıştığımız süre içerisinde de Niğde Özel İdaresi ve Niğde Valiliği olarak buraya ne yapabilirsek öncelikle sizin risk almanız, koordinedeki başarınız ve sizin yönetim anlayışınızla geldik. Dolayısıyla, üniversitemize, ilimize, ülkemize ve ülkemizin akademik sahasına omuz verme destek verme şansını bize tanıdınız bundan dolayı da teşekkür ediyoruz.
Bir devlet adamı olarak devletimizin yüksek menfaatini gözetirken birini unutup bir tarafa atma şansımız yok. Yaklaşımınızla siz bize bu şansı verdiniz. Bizde bundan dolayı teşekkür ediyoruz size. İnşallah üniversitemizin yarınları bugünden daha da iyi olur, sizin ve ailenizin yarınları bugünden daha da iyi olur diyoruz. Herşey için teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Necmeddin Kılıç’a yeni görev yerinde başarılar dileyerek teşekkür plaketi ve bir kilim hediye etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder