18 Haziran 2016 Cumartesi

VALİ PEYNİRCİOĞLU KARNE TÖRENİNE KATILDI

2015-2016 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte tüm yurt genelinde olduğu gibi Niğde Kemal Aydoğan İlkokulu öğrencileri de düzenlenen törenle karnelerini aldı.
Son ders zilinin çalmasıyla birlikte Kemal Aydoğan İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Ertan Peynircioğlu ile beraberinde Garnizon Komutanı j. Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Saat 10.00’da saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemine değinen konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı.
Ortalama puanına göre dereceye giren öğrencilere takdir belgesi ve çeşitli hediyelerin protokol üyelerince takdimi ile devam eden Törende konuşan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise öğrencilere şöyle seslendi: "Uzun ve yorucu bir maratonun ardından bugün itibariyle bir dinlenme dönemine gireceksiniz. Bugün almış olduğunuz karneler gerçekten önemli ama her şey değildir. Sizin derslerdeki performanslarınızı ölçüyor ama sizin hayat başarınızın bir garantisi değil. Veya bir göstergesi değildir.
 Önemli olan derslerde başarılı olmak olduğu kadar;  hayat başarısını yakalayabilmektir. Hayatta iyi insan olabilmektir. İyi insandan ben şunu anlıyorum ‘komşularının ailesinin eş ve dostunun kendisinden emin olduğu insandır. Kötülük gelmeyeceğine emin olunan insandır. Bu vatana, bu millete, bu bayrağa hainlik etmeyeceğine dair emin olunan insandır. Bizlerinde sizlerden isteğimiz o dur.’
 Değerli öğrenciler! Sizler gerçekten geleceğimizin teminatısınız. Zaman hızla geçiyor sizler inşallah yakın bir zamanda bu ülkenin idarecileri, iş adamları, esnafları olacaksınız. Kısacası bu ülkede söz sahibi olacaksınız. Kendinizi değerli görün ve kendinizi yetiştirin. Bu değerin kıymetini bilin ve ona göre davranın. Yaz tatilinde hem dinlenin hem de bol bol kitap okuyun.”
Tören öğrencilere karnelerinin verilmesi ile son bulurken karne sevincini yaşayan öğrenci ve okul yöneticileri ile öğretmenler, Vali Peynircioğlu ve beraberindeki protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder