14 Temmuz 2016 Perşembe

AHİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI NİĞDE’DE YAPILDI


Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Saat 14.00’te Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun Başkanlık ettiği Toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İllerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.
AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda 2016 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsedilerek planlanan projeler anlatıldı.
Niğde Valisi Peynircioğlu toplantıdaki sunumda şöyle devam etti;  Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetlerin başında Aksaray’da 3, Kırşehir’de 2, Niğde’de 2 olmak üzere toplam 7 adet KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin gerçekleştirilmiş olması gelmektedir. Aynı zamanda Kamu- Sanayi- Üniversite Platformu (KÜSİ) firma ziyaretleri devam etmiş ve Niğde Valiliği’ne bağlı İl Müdürlükleri Personeline proje döngüsü eğitimi verilmiştir. Yine geçtiğimiz ay içerisinde Narlıgöl Peyzaj Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi tamamlanmış ve Güney Kore- Çin çalışma ziyareti gerçekleşmiştir.
Ayrıca 1 Temmuz itibari ile 2016 Yılı Teknik Destek programı ilanına çıkarılmış bulunmaktadır. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 400 bin TL’dir.
Bugünkü toplantımızın önemli gündem maddesi, değerlendirme süreci sona eren 2016 yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı olacaktır. Değerlendirme sonucunda Başarılı Proje Listesi bu toplantıda Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır.
Ayrıca Kalkınma Ajansının Kuruluşu ve Koordinasyonu hakkında 5449 sayılı Kanunun 10. Maddesi gereğince “birden fazla ilden oluşan Bölgelerde Yönetim Kurulu Başkanlığı, bölgedeki Valiler tarafından birer yıl süre ile dönüşümlü olarak yürütülür.” Bu doğrultuda halen Niğde Valisi olarak bende bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığının 24 Temmuz 2016 tarihinden itibarı ile Aksaray Valisi Sayın Aykut Pekmez’e devredilmesi ve 24 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine de Kırıkkale Valisi Sayın M. İlker Haktankaçmaz’ın seçilmesi de bu günkü toplantıda karara bağlanacaktır.
                Önümüzdeki bir aylık dönemde ise; Kırıkkale’de gerçekleştirilecek jeotermal potansiyelin varlığı konusunda saha çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca TR71 Bölgesi URGE Projesi ihtiyaç analizi çalışmalarına devam edilecektir. Kalkınma Kurulu Toplantısının ise Temmuz ayı sonu veya Ağustos ayı başında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Önümüzdeki bir aylık süreçte,2016 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporu ve 2017 yılı Çalışma Planı hazırlanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder