16 Temmuz 2016 Cumartesi

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Niğde de  37 Kasaba ve Köyde  1,4 Milyon dekar alanda Arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülmektedir.
               Niğde  İl Müdürü Murat TÜRKMEN beraberinde Kontrol Amiri Hacı Yusuf PARLAK, Kontrol Şefi Bülent AKDEMİR, ve Kontrol Mühendisleri Hacı Emin MALGIR, Soner KAHRAMAN, Harun Zeki ÜNLÜ ile birlikte arazi toplulaştırma çalışmalarını yerinde denetim ve incelemelerde bulundu.
Kontrol Mühendislerinden ve Şirket yetkililerinden; haritalama, parselizasyon, askı süreçleri, itirazlar, yol ve menfez yapımları, yer teslimleri, sorunlar ve çözüm hakkında bilgiler aldı.
               Niğde İl Tarım Müdürü Murat TÜRKMEN “   Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz tarafından Niğde İlimizde;  Misli Ovası I , Misli Ovası II, Misli Ovası III, Niğde Merkez Köyleri ve Bor Köyleri olmak üzere toplam 5 proje ile 37 yerleşim biriminde 1,4 Milyon dekar alanda yani ilimiz tarım arazilerinin yarısında Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmalarda köylerimizde;  saha etüd çalışması, mülakatlar, blok plan alanları, parselizasyon ve haritalamala çalışmaları tamamlandı. Yol ve menfez yapım çalışmaları, askı süreçleri, itirazlar ve yer teslim çalışmaları ise halen devam etmektedir.
                 Bu arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlandığında; küçük, parçalı ve dağınık olan  parseller bir yerde toplanmak suretiyle orta ve büyük ölçekli işletmeler oluşturulacak ve çiftçilerin üretim maliyetlerinde ciddi düşüşler olacaktır. Üretim maliyetlerinin düşmesi ile birlikte çiftçilerimizin kar marjları da o oranda artacaktır. “ Dedi.               



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder