12 Temmuz 2016 Salı

Kiraz Festivali'nde Büyük Coşku

Niğde Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen 16. Darboğaz Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali 10 Temmuz Pazar günü Darboğaz Köyü Meydanı’nda görkemli bir şekilde kutlandı.
Dünyaca ünlü kirazıyla tanınan Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz Köyü’nde festival sabah saatlerinde başladı. Torosların eteğindeki Darboğaz Köyü yeşille iç içe doğasıyla ve dünyaca bilinen kirazıyla festivale ev sahipliği yaptı. Niğde Belediyesi sponsorluğunda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
16.sı düzenlenen Darboğaz Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali’ne Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve Darboğaz halkıyla misafirler katıldı.
Niğde Belediyesi il dışında yaşayan Darboğazlıları da festival sayesinde bir araya getirdi.
KİRAZLAR KALİTEDE YARIŞTI
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen festivalde üreticiler kirazlarını sergiledi. En iyi kaliteye sahip üreticilerin sunduğu kirazlar İl Tarım Müdürlüğü’nün belirlediği jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada en iyi kaliteye sahip olarak dereceye giren kiraz yetiştiricilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder