10 Temmuz 2016 Pazar

KOP HAYVANCILIK PROJELERİ ONAYLANDI
Konya Ovası Projesi (KOP) yatırım ve destelerinin  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanması üzerine İl Proje Değerlendirme Komisyonu ve İl Proje Yürütme Birimi tarafından Niğde de 35 asil ve 35 yedek hak sahibi çiftçilere yönelik bundan sonraki dönemde nasıl bir yol izleneceğine dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
           Niğde il Tarım Müdürü Murat TÜRKMEN “ KOP Projesi desteği kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9 milyon Lira tutarındaki 35 adet yeni ahır ve ağıl yapımı projeleri onaylanmıştır.

İl  Proje Değerlendirme Komisyonu ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Proje Yürütme Birimi tarafından  Önümüzdeki bir yıl içerisinde Niğde ilimizde 49' ar  Büyükbaşlık 30 adet yeni ahırlar ve 200'er küçükbaşlık 5 adet yeni ağıllar yüzde  elli hibeli olarak yaptırılacaktır. Bu 35 adet yeni Ahır ve Ağıl projeleri yapımı  tamamlandığında 4,5 milyon lira tutarındaki  hibe   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Tarafından  Niğde Çiftçisinin hesaplarına aktarılacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder