1 Temmuz 2016 Cuma

KOP Heyetinden Başkan Akdoğan’a Ziyaret


Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Niğde Belediyesi ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Niğde’nin ekonomik, kültürel ve sosyal alanda daha çok gelişmesi için hayata geçirilebilecek projeler masaya yatırıldı.
Kalkınma Bakanlığı’na bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölge illerinin valilik ve yerel yönetimleriyle ortak projeler yürütmeyi planlıyor.  KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve başkan yardımcılarından oluşan heyet bu kapsamda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
İhsan Bostancı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın, görev sahasının Konya, Niğde, Aksaray, Karaman, Nevşehir ve Yozgat’tan oluşan 6 ili kapsadığını bildirdi. Bu illerde kırsal kalkınma alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Bostancı, yerel yönetimlerle de ortak projeler yürütmek için çalışma başlattıklarını ifade etti. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Bostancı, KOP Bölgesi Ulusal ve Uluslararası Tanıtım Programı kapsamında bölgenin kültüre, tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı arzu ettiklerini belirtti. Bostancı, bu kapsamda valilikler ve yerel yönetimlerle de işbirliği yapmak istediklerini anlattı. İhsan Bostancı, bölgede okuma kültürü ve alışkanlığının artırılmasına yönelik projeler de geliştirdiklerini kaydetti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha da gelişmesi ve güçlenmesi için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ve yeni projeler de hazırladıklarını anlatarak, bu projelerin arasında şehrin çevre iller arasında, Türkiye genelinde ve dünya çapında tanıtılmasına yönelik projelerin olduğunu da vurguladı.
Başkan Akdoğan KOP Bölge Kalkınma İdaresi’yle de bu tür ortak projelerin içinde yer alabileceklerini sözlerine ekledi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder