23 Temmuz 2016 Cumartesi

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR’İN ADI FEN LİSESİNDE YAŞATILACAK
Niğde Valiliği tarafından alınan kararla 15 Temmuz 2016 Cuma günü meydana gelen darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olayları sırasında kahramanca savaşarak şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi Bor Fen Lisesi’ne verildi.
 Darbenin önlenmesinde bizim Niğde olarak çok önemli bir payımız var. Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabasından Hemşehrimiz olan Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir. Kendisi gelen darbecilere karşı kahramanca çatışarak şehit oldu. Gelen darbecilerin başındaki subayı da öldürerek o darbecilerin dağılmasına vesile oldu. Bizzat Özel Kuvvetler Komutanının bana ifade ettiği Astsubay Ömer Halisdemir’in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğuydu. Şehidimize ve tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.
Bizde Niğde Valiliği olarak bu Kahraman Şehidimizin isminin yaşatılması adına kendi Memleketi olan Bor ilçemizde en güzide Okullarımızdan birisi olan Fen Lisemizin adının ‘Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi’  olarak değiştirilmesi kararı aldık. Bugün itibarıyla bu karar resmileşti.
Ben, inşallah Şehitlerimizin ve Demokrasi Şehitlerimizin isimlerinin tüm Ülkemizde yaşatılacağına inanıyorum. Allah tekrar Milletimize böyle acılar göstermesin diyorum.” şeklinde konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder