21 Temmuz 2016 Perşembe

STK’lardan Darbe Girişimine Karşı Ortak Tepki
Niğde’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, darbe girişimini ortak basın bildirisi ile kınadı.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında (NİTSO) Toplantı Salonunda gerçekleşen ortak açıklamada: “Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve Hükümetimize sahip çıkma günüdür” dediler.
STK’lar adına açıklamasını yapan NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu: “
Ülkemiz tarihi günler yaşamaktadır. Devletimize ve milletimize karşı girişilen, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışan asker görünümlü terörist bir grubun kalkışmasını nefretle kınıyoruz. Demokrasinin ve milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdemdir.
Halkımızın sokaklarda, meydanlarda sağduyulu ve cesur duruşu, birlik ve beraberliği terörist gruba gereken cevabı ve dersi vermiştir. Milletin iradesinin üstünde herhangi bir güç kabul edilemez. Bu tür girişimler ve kalkışmalar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.
Tüm Niğde halkını, ilk andan itibaren olduğu gibi, provokasyonlara meyil etmeden bu kalkışmaya karşı duruşunu sürdürmeye davet ediyoruz. Bu anti demokratik kalkışma, milli iradenin tecellisine büyük bir saygısızlık ve ihanettir. Seçimle iş başına gelen meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalmıştır. Namlusunu kendi vatandaşına çevirenlerin hak ettikleri en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Devletin her kademesinde olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de terörist unsurların ayıklanacağına olan inancımız tamdır. Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür. Bizler, Niğde’nin üreticileri, işadamları, esnafları, müteşebbisleri, çiftçileri olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve sağduyulu davranmak gerektiğine inanıyoruz. Bu hain girişim Milletimizi ve İş dünyasını yıldıramayacak aksine şevkini daha da artıracaktır.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Daha güzel günler bizleri beklemektedir. Bizler Devletimizin her zaman yanındayız. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder