21 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Darbenin Karşısındayız Bildirisi

“DARBENİN KARŞISINDA; DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin “Darbenin Karşısında; Demokrasinin
ve Milli İradenin Yanındayız” başlıklı bildirisi 81 ilde aynı anda okundu. Bildiri, yapılan basın toplantılarıyla Genel Merkez’de Genel Başkan Şemsi Bayraktar, 81 ilde de Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu başkanları tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
TZOB’un 766 Ziraat Odası’na kayıtlı 4,5 milyon çiftçi üyesi adına açıkladığı ortak bildirinin tam metni şöyle:
“DARBENİN KARŞISINDA;DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ”
1- Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık.
2-  Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz.
3- Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.
4- Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.
Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.
5- Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır.

6- İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında Meclis’i terk etmemesi, demokrasimiz açısından çok büyük kazanımdır. Artık demokrasimizin büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder