16 Temmuz 2016 Cumartesi

Üniversitede Mezuniyet Coşkusu
Niğde Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni Merkez Yerleşke Anıt Alanı’nda gerçekleştirildi.
Ailelerin büyük ilgi gösterdiği törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Garnizon Komutanı J.Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı gelecekte hukukçu olmak isteyen Nezihe Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Esila Bölükbaşı yaptı.
Törende son olarak Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu konuştu. Peynircioğlu, öğrencilere hayatta okul bitirmekten, belli işlerde çalışmaktan, çok para kazanmaktan daha önemli şeylerin olduğunu bunun da iç huzur olduğunu hatırlattı. “Eğer huzurunuz yok ise hangi işte çalışırsanız çalışın, ne kadar para kazanırsanız kazanın bunların hiçbir kıymetinin olmadığını anlarsınız. Onun için huzurlu olabileceğiniz şekilde işler yapın, huzurlu olabileceğiniz şekilde davranın, yönünüzü buna göre belirleyin” diyen Vali Peynircioğlu, “İyi insan olun yani sizi tanıyan herkesin sizden emin olmasını sağlayın” diye tavsiyede bulundu.
Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mezuniyet törenine gönderdikleri kutlama mesajları okundu.

Bölümlerinde ilk üçe giren mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve bölüm birincilerinin kütüklere plaka çakması ile devam eden tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder