19 Temmuz 2016 Salı

YAPTIR  AŞI ' nı,   ARTTIR   AŞ  ' ını
NİĞDE İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ MURAT TÜRKMEN “ŞAP AŞISININ ÖNEMİNİ” ANLATTI
“ Niğde İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvanların Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası  İl merkezi ile 5 ilçe merkez, kasaba ve köylerinde 11 Temmuzda başlamış ve 30 Eylül tarihinde tamamlanacaktır.
Hastalığın kontrol altında tutulması veya oluşmaması için yetiştiricilerimizin tamamının Bakanlığımızın aşılama dönemlerinde hayvanlarını aşılatmaları; aşısız ve kayıtsız hayvanları satın almamaları önem arz etmektedir.
Sevk edilecek sığır cinsi hayvanlar sevklerinden en fazla 6 ay önce şap hastalığına karşı aşılanmış olmalıdır. Sevk edilecek sığır cinsi hayvanlara şap aşısı yapılmamış ise şap aşısı yapıldıktan 21 gün sonra sevkine izin verilecektir. İki aylıktan küçük ve küpelenerek tanımlanmış sığır cinsi hayvan sevklerinde şap aşısı şartı aranmayacaktır.
Büyükbaş hayvanlarımızı Şap hastalığından korumak için tüm büyükbaş hayvanların kampanya döneminde aşılanması önemli olup, İlimizde programa alınan 135.000 adet büyükbaş hayvan tetravalan (dörtlü) aşı ile aşılanacaktır. Aşı yaptırmayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 36.maddesinin birinci fıkrası (a) bendine göre 7.323 TL 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezası verilecektir.

            Ayrıca  Trakya Bölgesine  sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların sevki  2010/7,  2010/13 ve 2013/16 No’lu Genelgelerin diğer hükümleri ve yetiştiricilerin 30 günlük karantina süresi ile yapılacak testlerin sonuçlanma süreleri dikkate alınarak İl Müdürlüğüne müracaatta bunulması gerekmektedir.   “

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder