2 Ağustos 2016 Salı

BAŞKAN AKDOĞAN MEHTER TAKIMIYLA GELDİ

Demokrasi nöbetlerinin başladığı ilk geceden bu yana Hükümet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önceki gece alana Niğde Belediyesi Mehter Takımı’yla birlikte geldi. Elinde Türk Bayrağı ve Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlarla birlikte Hükümet Meydanı'na giriş yapan Başkan Akdoğan, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Akdoğan, 15 Temmuz'dan bu yana aralıksız demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti. Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği eserler vatandaşların beğenisini kazandı.
SINIR NÖBETİ KADAR KUTSAL
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, meydanda demokrasi nöbeti tutmanın, ülke sınırında ya da karakolda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu vurguladı. Meydanlarda çalışan, emekli, işçi, öğrenci, esnaf, AK Partili, CHP, MHP’li ve toplumun tüm katmanlarında vatandaşların birlikte nöbet tuttuğunu ifade eden Başkan Akdoğan, bu nöbetlerin öneminin 5-10 yıl sonra daha iyi anlaşılacağını belirtti. Bu nöbetler esnasındaki coşkuyu gören dış güçlerin, akıllarını başlarına topladığını kaydeden Başkan Akdoğan, Türk milletinin; vatan, toprak, hürriyet,ezan için tek yumruk olduğunu söyledi. Akdoğan, Türk milletinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde darbe girişimini püskürttüğünü, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarındaki ruhun yeniden canlandığını anlattı.
TEMİZLİK İŞÇİLERİ PANKARTLA YÜRÜDÜ
Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 300 personeli de demokrasi nöbetinin tutulduğu Hükümet Meydanı’na “Darbeyi Çöpe At” sloganının yer aldığı pankartlarla yürüdü. 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimini simgeleyen tank, tüfek ve benzeri savaş silahlarının, millet tarafından çöp kutusuna atıldığının resmedildiği pankartlar vatandaşların beğenisini kazandı.
NİĞDE BELEDİYESPOR TAM KADRO NÖBETTE 
2015-2016 Futbol Sezonunda grubunda şampiyon olan ve bu sezon Niğde’yi 2. Lig'de temsil edecek olan Niğde Belediyespor da tam kadro Hükümet Meydanı’ndaki yerini aldı. Niğde Belediyespor Onursal Başkanı Faruk Akdoğan, Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya, teknik heyet ve futbolcular, meydandaki standa çıkarak vatandaşları selamladı.
TEHECCÜD NAMAZI
Bu arada Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda saat 01.30’da teheccüd namazı kıldı. Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın kıldırdığı namazda, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için de dua edildi.
NİĞDE BELEDİYESİ VATANDAŞIN YANINDA

Öte yandan 15 Temmuz gecesinden bu yana demokrasi nöbetinin tutulduğu Hükümet Meydanı’nda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, demokrasi nöbetinin 16. gününde de ikramlarını sürdürdü. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli, vatandaşlara, su, yiyecek, içecek ve meyve ikram etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder