3 Ağustos 2016 Çarşamba

ÇAMARDI DA ÇİLEKTE FERTİGASYON EĞİTİMİ YAPILDI
KOP İdaresi, Çamardı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapılan 192 saatlik Çilekte Fertigasyon eğitimi tamamlandı.
Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Serin, Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eke, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Reyhandalı,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Taner Özen ve kursiyerler katıldı.
 Bu eğitim sonunda ilçe genelinde belirlenen 4 köyden 4 aileye 4 er dönümler halinde 16 dönüm çilek ekimi yapıldı. Bu proje kapsamında projeye dahil olan köylülerin tarlalarına çilek dikimi, damlama hattı, malçı ve tarlaların etrafının tel çift ile çevrilmesi ve gübre desteklemeleri yapıldı.
 Tarlalardan elde edilecek ürünün gelirinin tamamı vatandaşlara bırakılacak olup bu sayede köyde yaşayan 16 aileye gelir kapısı açılmış oldu. Ayrıca bu 16 vatandaş Mersin İli Silifke ilçesine götürülerek orada 3 gün kaldılar ve modern çilek yetiştiriciliğini, hasadını, paketlemesini ve pazara sunumunu yerinde uygulamalı olarak gördüler.  Program sonunda kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.
Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mustafa Serin çalışmalarından dolayı Tarım Müdürü şahsında bütün Tarım Müdürlüğü personeline teşekkür etti, Tarım Müdürlüğünün çalışmalarını desteklediklerini belirterek mevcut kadronun çok başarılı işlere imza attığını söyledi. Özellikle rutin görevlerinin dışında bu tip projelerle ilçe halkının tarımsal gelişmişlik düzeyinin artmasına ve özellikle gelir getirici yeni tarımsal yaklaşımların ilçemiz de uygulanmasından duyduğu memnuniyeti belirtip katılımcılara teşekkür etti. İlçe Tarım Müdürü Kenan Reyhandalı da başta Kaymakam ve Belediye Başkanı olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ederek, Tarım Müdürlüğü olarak yeni projelerinde çok yakın zamanda uygulamaya geçirileceğinin müjdesi verdi.
Kursiyerlere Kurs Bitirme Belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder