16 Ağustos 2016 Salı

Elektrik faturalarında yeni dönem!
Elektrik dağıtım şirketleri, sayaçları en az 25 en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde ve her ay bir defa okuyacak. Tüketicinin talebi halinde, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı sağlanacak
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik kullanımında, mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında, tüketiciye aynı dönem için birden fazla fatura gelmesinin önüne geçmek için düzenlemeye gitti.
EPDK'nın, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, elektrik dağıtım şirketleri, elektrik sayaçlarını en az 25 en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde her takvim ayında bir defa okuyacak ve bu, aylık okuma olarak kabul edileVADE FARKSIZ TAKSİT İMKANI
Değişiklikle, tüketicinin talebi halinde, faturalamanın 3 ayı geçmesi durumunda, dönemi içindeki ay sayısını aşmamak üzere, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı da sağlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder