27 Ağustos 2016 Cumartesi

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Kurs Açılacak


Niğde İl Tarım Müdür Vekili Sadettin YILMAZ  Tarım Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve 3 yıl sürdürülmesi planlanan Genç Çiftçi Projesi hayata geçtiğini belirterek, program hakkında bilgi verdi. "Proje ile tarımda sürdürebilirliğin sağlanması, genç girişimciliğin desteklemesi, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlaması hedeflenmiştir. 2016 Yılı içerisinde GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ ile NİĞDE ilimizde yapılan başvurular neticesinde 167 vatandaşımızın projeleri yatırıma hak kazanmıştır. Proje kapsamında küçükbaş hayvanların dağıtımına Çiftlik ilçemizden başlamıştır.

            Genç Çiftçi projesine başvuru şartlarından biri de uygulayacağı proje kapsamında kurs bitirme belgesinin olmasıdır. Gerek 2016 yılı kazananlar gerekse genç çiftçi projesine ileri ki yıllarda başvuracak kişilere yönelik kurs açılması planlanmaktadır." dedi.
 İl Tarım Müdür V. Sadettin YILMAZ , Tarım Müdürlüğü personelleri ile bu sürece destek verileceğini ve katılacak kursiyerlere bilgi ve teknik konularda son yeniliklerin aktarılacağını belirtti.
Katılımcı sayısına göre bu kurslar İŞKUR veya Halk Eğitim Merkezi ile koordineli olarak yürütülecektir. 2017 yılı içerisinde açılması hedeflenen kursların:
-Arı Yetiştiriciliği, -Büyükbaş Besi Hayvan Yetiştiriciliği,  - Büyükbaş Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği
-Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği,  -Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği,  -Genel Meyvecilik (Bahçe Tesisisi,Bağcılık,Fidan Yetiştiriciliği,Budama ve Aşılama)   -Mantar yetiştiriciliği

Konularında olması planlanmaktadır. Bu kurslara katılmak isteyen çiftçilerimizin İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopisi ile şahsen müracaatları gerekmektedir. Müracaat 15-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder