3 Ağustos 2016 Çarşamba

 MİLLETVEKİL GÜRER:
“ASKERİ OKULLARIN KAPANMASI MAĞDURİYET YARATMAMALI”   
“KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANMAMALI”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  15 Temmuz FETÖ darbe  girişimi sonrası oluşan mağduriyetleri TBMM’de dile getirdi.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Askeri okulların kapatılması ile oluşan sorunların yanı sıra  açığa alma ve tutuklamalarda hassas davranılması gerektiğini belirtti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Kurunun yanında yaş da yanmasın” dedi ve şöyle konuştu:“  15 Temmuz cemaat darbe kalkışmasının ardından kanun hükmündeki kararnameyle askerî okullar kapatıldı. Bu okullarda öğrenci olan ve kalkışmada yer almayan ve mezuniyetine kısa bir süre kalan onca öğrenci ciddi mağduriyet yaşadığını bildirmektedir. Öğrenciler "Bizi devletimiz, MİT araştırsın. Devletimize bağlı olan ve hizmet için bu okulda okuyan bizlere okullarımızdan mezun olma hakkı tanınsın ve orduda görev alalım." diyorlar. Bu arada kurunun yanında yaşın da yanmaması için her açığa alma ve tutuklamaların çok hassas yapılması ve mağduriyetlere yol açılmaması gereklidir. Çok sayıda aldığımız başvuruda vatandaşlarımız bu konuda şikâyetlerini iletmektedir. Bu anlamda daha hassas davranılmasının gerekliliğini belirtiyorum “dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder