28 Ağustos 2016 Pazar

KALSİT FİRMALARI İLE SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, kalsit sektöründe faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek sektör toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda Maden Kanununa Göre Devlet Hakları ve Kalsit Sektörüne Uygulanması konusunda, Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden görevlendirilen akademisyenlerin hazırladığı teknik rapor
sunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "Kalsit sektöründeki bazı işletmeler, bir süre önce odamıza başvuruda bulunarak, kalsit madenciliği sektöründe devlet hakkı hesaplanması konusunda ortaya çıkan sorun ile ilgili araştırma yapılmasını talep ettiler.
Biz de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sorunun çözümü için Ömer Halisdemir Üniversitesiyle görüştük ve ilgili sorunun çözümüne ilişkin alanında uzman öğretim üyelerinden oluşan bir inceleme komisyonu oluşturulması için bazı girişimlerde bulunduk.
Yapılan bu girişimler neticesinde konunun araştırılması için işletme bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer İskenderoğlu, maden mühendisliği bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Öner Yusuf Toraman, yine maden mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Delibalta ve maliye bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Bakırtaş, Üniversite tarafından görevlendirildi. Görevlendirmenin ardından yaptığımız toplantıda sorun ve çözüme ilişkin süreçte odamızın neler yapabileceğinin bilgisi kendilerine verildi. Oluşturulan bu çalışma grubu, şu an burada  bulunan birçok işletmeyi ziyaret ederek konuyla ilgili soru formları vasıtasıyla sorunu değerlendirdiler ve teknik rapor hazırladılar.

Sözlerime son verirken odamızın haklı talepler karşısında siz değerli işletme sahiplerinin öneri ve tekliflerini titiz bir şekilde ve ciddiyetle ele aldığını belirtmek isterim" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder