19 Ağustos 2016 Cuma

MİLLETVEKİLİ GÜRER “EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLSİN”


“Emekliler kurban alamaz, hatta torununa bayram harçlığı veremez durumdadır.”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada emeklilerin durumuna değindi.
 Kurban Bayramından önce  Bayram ikramiyesi verilmesini istedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasına iki günde  4 ayrı bombalama olayı nedeni ile terörü lanetleyerek başladı ve  “Öncelikle, terörü lanetliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, acılarını paylaşıyorum.” dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada emeklilerin sorunlarını da dile getirerek şöyle konuştu:
    “Emeklilerimiz için sosyal güvenlik, risklere karşı geleceği güvence altına alan sistemin adıdır. Ülkemizde 11 milyona yakın emekli vardır. Emekli aylıklarının hesaplanmasında bütünlük yoktur, aylıklar arasında farklılık mağduriyet yaratmaktadır.

 Önemli bir kesim açlık sınırı altında maaş almaktadır. Emekliler için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında 2 bayram ikramiyesi sözümüz vardır. Hükümete de çağrımız Kurban Bayramı'nda emeklilere 1 ikramiye vermesidir. Emekliler kurban alamaz, hatta torununa bayram harçlığı veremez durumdadır. Emeklilerin sorununa çözüm getirilmesi yaşamlarını iyileştirecektir. Bu arada, promosyonlarla ilgili beklentileri devam etmektedir, bir an önce de bu konuda emeklilerin beklentisi sonuçlandırılmalı, emeklilerin daha iyi bir yaşama kavuşmaları için gerekli destek verilmelidir.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder