18 Ağustos 2016 Perşembe

 MİLLETVEKİLİ İ GÜRER “ MAĞDUR OLANLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN” 



CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında oluşan mağduriyetlere dikkat çekti ve “Mağduriyetler bir an önce giderilsin” dedi.
TBMM’de yaptığı konuşmada Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer askeri okullardan çıkarılan öğrenciler ile  açığa alınan öğretmen, hemşire gibi devlet memurlarının durumunun bir an önce netleşmesi gerektiğini ifade etti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi-“  31 Temmuz 2016 günü Resmî Gazete ‘de yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 104 ve 105'inci maddeleri hükmünce bazı askerî okullar kapatılmıştı, öğrencilerin ilişiği kesilmişti. Öğrenciler mağdur, aileleri bizleri arıyor; güvenlik soruşturması yapılsın, mezun olmayı hak edenlerin hakları verilsin istiyorlar. Ayrıca, bu çocuklar emsal okullara gittiğinde, ileride tekrar askerî yüksek okullara girip girmeyeceklerini de merak ediyorlar. Keza, kamu kuruluşlarında işten el çektirilenlerden de çok sayıda müracaat alıyoruz, "Bizim bu konularla hiç ilgimiz yok." deniyor ve bu konuda öğretmenlerin, hemşirelerin ve benzer kurumlardaki personelin de kendilerine haksızlık yapıldığı yönünde iddiaları var.
    Bunların hızla araştırılarak mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi ve bu darbe kalkışmasına karışmayanların bir an önce görevlerine iadesi yönünde çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer darbe kalkışmasında suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vermesini istediklerini ancak hukuk devletinde mağduriyetlere de dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder