22 Ağustos 2016 Pazartesi

 MİLLETVEKİLİ  GÜRER “TERÖRÜN BİTİRİLMESİ İÇİN  CHP OLARAK GEREKEN DESTEĞİ VERİYORUZ”


CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde’de ziyaretlerine devam ediyor.
 Ulukışla Porsuk Köyünde konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ 15 Temmuz darbe girişimi  sonrası  terör örgütünün de  Mehmetçiğe ve polislerimize karşı saldırıları devam etmektedir. Şehit haberleri içimizi yakmaktadır. Son bir ay da üç Niğde kökenli şehidimiz olmuştur. Terörün bitirilmesi için el birliği ile mücadele etmemiz şarttır. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişimine  halk olarak bir bütün karşı durduysak  terör içinde aynı duyarlılıkta olmalıyız. Biz CHP olarak terörün önlenmesi adına  her türlü desteği dün verdik yarın da vermeye devam edeceğiz.  Esas olan hükümetin bu alanda geçmişteki yanlışlarını sürdürmemesi ve sorunun adresi olarak TBMM’yi  görmesidir”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köyün sulama suyu ve içme suyu ile ilgili sorunlarını dinledi. İlgili makamlara sorunları ileteceğini belirtti. Terör ile ilgili bir soru üzerine de şöyle dedi: “15 Temmuz’dan bu yana teröre kurban giden şehitlerimizin sayısı 37 oldu. Şehitlerimiz bizlerin bu ülkede huzur içinde yaşaması için canlarını veriyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor Gazilerimize sağlık diliyorum. 
AKP Hükümetleri terörsüz aldıkları ülkede terör konusunda uygulamalarında ciddi hatalar yaptılar. Bugün dünü çokça konuşmak yerine yarına bakmalı. Terör konusunda mecliste oluşan işbirliği olumlu biçimde değerlendirilip sorunun aşılması için işbirliği sağlanmalıdır.  Terör konusunda her siyasi parti aynı duyarlık içinde olmalıdır.Terörle mücadelenin akılla mantıkla yapılmalıdır, terörle mücadele kolektif yapılmalıdır. Bir partinin yada  siyasal iktidarın tek başına sorunu ben çözerim yaklaşımı yerine her partinin düşüncesini söyleyeceği ve ortak akıl ile konunun üzerine gidileceği gerçeği görülmelidir. Teşhis doğru  konursa tedavi kolay olacaktır. Ülkemizde  terör konusunda ağırlaşan  durumun bir an önce çözümü için TBMM adres olmalıdır. Terörün nedenleri, nasıl coğrafyamızda yaşam alanı bulduğu, yapılması gerekenler ve sonucun yaratılması düşüncelerin bir arada konuşulması ile olur. Artık ülkemizde şehit haberi gelmesin istiyoruz. Terörün bitirilmesi için   CHP olarak gereken desteği veriyoruz. Ülkemizin her yerinde huzur olsun istiyoruz, herkesin işi aşı olsun istiyoruz. Biz bu ülkenin kurucu partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde  çıktığımız uygar medeniyet seviyesine erme mücadelesinde kardeşçe hakça barış içinde  herkesin eşit olduğu hukukun üstünlüğü ile geleceğin oluştuğu bir dönemi yaşamak istiyoruz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder