8 Ağustos 2016 Pazartesi

NİĞDE ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR MEYDANINDA  112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ DEMOKRASİ NÖBETİNDE

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YILMAZ YÜCEL HER GÜN EKİPLERİMİZ DEMOKRASİ NÖBETİNDE
“15 Temmuz gecesi vuku bulan ülkemizin birliğine beraberliğine ve bağımsızlığına kast eden darbe teşebbüsü nedeniyle İlimiz birliğini, beraberliğini bir kez daha göstermiş, tüm kurumlar ve vatandaşların katılımıyla tam bir demokrasi şölenine çevrilen meydanlar dolup taşmıştır.
Saat 23:30 civarında Hükümet meydanında Halkın yoğun bir şekilde protesto amaçlı toplanmaya başlanmasıyla ve an itibariyle de ilk ambulansımız meydana görevlendirilmiştir. İkinci olarak Saat 01:35 de 1 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Ekibi, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir Meydanına görevlendirildi. Saat 02:00 sularında halkımız meydanları tam olarak  doldurmuş olup, sağlık hizmetimiz, 3 ambulans ve 1 UMKE Ekibi olarak  devam etmiştir.
Her gün 2 ambulans 1 UMKE  aracı   ve  çadırı Kahraman Şehit  Ömer Halisdemir Meydanında görev yapmaya devam etmektedir. Vatandaşlarımıza yerinde müdahale edilmekte, ihtiyaç olduğu takdirde bazı hastalar hastaneye nakil edilmekte, günlük yaklaşık 100 vatandaşımızın şeker, tansiyonuna bakılmaktadır. Zaman zaman küçük yaralanmalarda gerek pansuman yapılarak gerekse oksijen tedavisi vs. ile UMKE ve 112 ekiplerimizce müdahale edilmektedir.
Şehitlerimizin yakınları ile görüşülerek ve 112 ekiplerimizce evleri ziyaret edilmektedir.” Dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder