6 Ağustos 2016 Cumartesi

Olağanüstü Din Şûrası, sonuç bildirgesiyle sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısıyla Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Ankara’da olağanüstü topladığı Din Şûrası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından okunan sonuç bildirgesiyle sona erdi.
15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi ve işgal hamlesinden sonra süreci değerlendirmek üzere “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” başlıklı tek gündem maddesiyle tarihinde ilk defa olağanüstü toplanan şûranın sonuç bildirgesinde, FETÖ/PDY’nin dini bir yapı olmadığı, örgütün liderine atfedilen sıfatların ise İslam ile bağdaştırılamayacağı belirtildi.
Sonuç bildirgesini okumadan evvel hayatını kaybeden şehitler için Allah’tan rahmet, gaziler için de acil şifalar dileyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şûra üyeleri adına “Hain ve kanlı darbe girişimi karşısındaki vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, millî iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu ve bu direnişte milletimizin maneviyatını canlı tutan bütün din gönüllüsü kardeşlerimiz nesiller boyu şükran ve minnetle anılacaktır. İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi, milletin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkma davetine derhal icabet edip şehadet mertebesine kavuşan aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyor, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
Halk iradesine dayanan meşru bir yönetimi, din kisvesi altında örgütlenip silah zoruyla devirmeye teşebbüs etmek, milli iradeyi hiçe saymak ve bir hak gasbıdır. Dinen meşru görülemez. Bu girişimi şiddet ve nefretle tel’in ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Olağanüstü Din Şûrası sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaşan Başkan Görmez’e eski Diyanet İşleri Başkanları Lütfi Doğan, Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof. Dr. Süleyman Ateş, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, eski Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Prof. Dr. Yavuz Ünal eşlik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder