27 Ağustos 2016 Cumartesi

Üniversitede Öğrenci Kayıt İşlemleri Tamamlandı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan 5 bin 455 öğrencinin kayıt işlemleri 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Zorlu ve heyecanlı bir sınav maratonunu geride bırakan ve üniversiteli olma yolunda ilk adımlarını atan öğrenciler üniversitemizde açılan kontenjanların tamamına yakınını doldurdu.
ÖSYM tarafından yerleştirilen 5 bin 957 öğrenciden 5 bin 455’i kaydını yaptırarak üniversite öğrencisi oldu.
Her geçen yıl tercih edilen üniversiteler sıralamasındaki çıtasını yükselten üniversitemize E-devlet ile 4 bin 283 öğrenci kayıt yaptırırken, üniversiteye gelerek kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise bin 172 oldu.
Ek yerleştirmedeki kontenjan sayısının 804 civarında olması beklenirken, %92 olan doluluk oranında yapılan ek yerleştirmeyle artması bekleniyor.
Öğrenciler 19 – 23 Eylül tarihleri arasında ders kayıt işlemlerini yapabilecek; ikinci öğretim öğrencileri de aynı tarihlerde T.C. Ziraat Bankası şubelerine öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.
Yabancı Uyruklu Öğrencilerden de Niğde Üniversitesine Büyük İlgi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bu yıl 4 bin 290 yabancı uyruklu öğrenci başvururken 759 öğrenci yerleşmeye hak kazandı. Kayıtlar 29 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında Uluslararası İlişkiler Ofisi biriminde gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder