16 Ağustos 2016 Salı

VALİ PEYNİRCİOĞLU “DAMLA PROJESİ” KAPSAMINDA 
ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Damla Projesi” kapsamında Türk ve Yabancı uyruklu 45 öğrenci Niğde Valiliğini ziyaret etti.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette öğrencileri Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu karşıladı. Ziyarete Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, proje sorumluları ve öğrenciler katıldı. 
Vali Ertan Peynircioğlu proje hakkında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Yapılan açıklamada; Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin gönüllülük esaslı ve insan odaklı olduğu, proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiçbir dil, din, ve etnik köken ayrımı yapılmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı  ve ziyaret edilen illerdeki insanlar ile katılımcıların bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amacıyla  Gençlik ve Spor Bakanlığının “Damla Projesi” ile ilgili ilimizde çeşitli faaliyetler gerçekleştirildiği belirtildi.
Proje kapsamında gençlerin, ilimizde sevgi evleri, huzurevi ve aile ziyaretleri gerçekleştirdiği aynı zamanda mezarlık ve çevre temizliği gibi faaliyetlere katıldığı ifade edildi.
Öğrenciler bu proje ile farklı kültürleri tanıdıklarını dezavantajlı kesimlerle bir araya gelerek onlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.
Vali Peynircioğlu katılımcılarla tek tek sohbet edip izlenimleri hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder