6 Ağustos 2016 Cumartesi

"YURT" GERÇEK SAHİBİNİN OLDU
 ULUKIŞLADA Kİ  FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT  ZİRVE ÖĞRENCİ YURDU  ARTIK ULUKIŞLALILARIN VE “ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR” ADI VERİLECEK
Ulukışla ilçesinde bilindiği gibi FETÖ terör örgütüne ait "Zirve Öğrenci Yurdu" adında bir yurt bulunmaktaydı. Her ne kadar FETÖ terör örgütüne ait olduğu bilinse de aslında milletin parası ile yapılmış bir bina olduğu herkes tarafından bilinmektedir.
Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR  “Sungurbey adında bir şirkete ait olan bu yurt 25 Nisan 2016 tarihinde Ulukışlalı bir vatandaşımıza 400.000.00 TL bedel ile satılmış ve aynı tarihte ilgili kişiye tapu devri yapılmış. Sadece içerisindeki malzeme 400.000.00 TL iken ve yine sadece arsası 400.000.00 TL olan bu yurdun gerçek değerini vicdana ve Ulukışlalıların takdirine bırakıyoruz.
26 Nisan'da Kaymakamlığımız tarafından, yurdun satışından haber alındığı anda "Kara Para Aklama Suçunun" oluşmuş olabileceği nedeniyle Niğde İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerinden bu konuda çalışma yapmalarını istenmişti. Ve aynı tarihlerde garip guraba fedakar çiftçilerimiz ve iyi niyetli bu yurt yapımına yardım eden bazı esnaflar "bu yurdun milletin mülki olduğu milletin parası ile yapıldığı ve buna sahip çıkılması gerektiğini" belirtti.
 Hatta herkesin yakından tanıdığı bir küçük bir tarla sahibi çiftçi "Kaymakam bey, o yurdun yapımında benim 20 çuval buğdayım var. Hakkımı yedirmeyin kimseye" demiş.
OHAL ilan edildikten 2 gün sonra "Kanunun Verdiği Yetkiyi Kullanarak" bu yurt asıl sahibi olan "Millet"e geçmiştir. Ulukışla halkının paraları ile yapılan bu mülk artık Ulukışlalıların olmuştur. En kısa sürede Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilerek Şehit Ömer Halisdemir Üniversite Kız Öğrenci Yurdu adı ile hizmet edeceği belirtildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder