1 Eylül 2016 Perşembe

ADLİ YIL AÇILIŞI

NİĞDE BAROSU BAŞKANI AVUKAT HÜSEYİN DEMİRBİLEK ADLİ YIL AÇILIŞINDA KONUŞMA YAPTI. YARGININ BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLMASI GEREKTİĞİ ÜZERİNDE DURDU. YENİ ADLİ YILI KUTLADI.
"
Daha iki gün önce 30 Ağustos zafer bayramını kutladık.
30 Ağustos, milletimizin var olma ya da yok olma mücadelesinden var olarak çıkmasından dolayı kutlu bir gündür. Atalarımız yıllarca süren acımasız savaşlara, salgın hastalıklara sefalete yoksulluğa rağmen canını dişine takmış, erkeğiyle kadınıyla aynı ülküde birleşmiş, kenetlenmiş vatanından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiş ve hürriyetini düşmana teslim etmemiştir.
15 Temmuz gecesinde de bu sefer Fetullahçı terör örgütüyle icra edilmeye çalışılan hain ve acımasız bir işgal planını milletimiz kahramanca savuşturmuş bir kez daha topraklarından vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmış hürriyetini yine teslim etmemiştir.
Birlikte yaşama iradesine sahip olacağız, birbirimizin insan olmaktan kaynaklanan haklarına saygı duyacağız, birbirimizin özgürlük alanlarına ilişmeyeceğiz. Birbirimizin hakkını yemeyeceğiz. Vatandaşlık bilincini hiç yitirmeden hukukun çizdiği sınırların hep içinde kalacağız. Her şeyden önemlisi hukuktan asla vazgeçmeyeceğiz hukukun üstünlüğüne gönülden inanacağız.
Birlikte hür şekilde yaşamak istiyorsak, neslimizi düşünüyor isek Tarihi tecrübelerimizle kazandığımız Cumhuriyetten Cumhuriyetimizin niteliklerinden asla vazgeçmeyeceğiz 
Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacağız.
Bozulmadan hukuka uygun hareket etmeye devam edeceğiz.
Adalet hizmetini kişisel görüşlerden ideolojik düşüncelerden arınmış olarak, adalet duygusunun incinmesine müsaade etmeden vereceğiz.
Bu yeni adli yılda, yargı organlarının bağımsız ve tarafsız olacağına, maddi gerçekleri sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmak için çok daha fazla gayret sarf edeceğine, adil yargılanma ilkesinden savunma hakkından taviz verilmeyeceğine, adalet duygusunun örselenmeyeceğine, halkımızda hukuka olan inancın katlanarak artacağına inancımın tam olduğunu da belirtmek istiyorum.
Bu arada her sene ısrarla bir sonraki Adli yıl açılışını yeni adli binamızda yapacağımızı umut ettiğimi söylüyordum. Ne yazık ki bu adli yılda da aynı temenni de bulunmak zorunda kalıyoruz. Adliye inşaatının durduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konu da acil önlem alınmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye’ de ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olan tek adliye Niğde Adliyesidir.
Bu konuda yetkilerden rica ediyoruz. Lütfen artık adalet hizmetlerini daha çok önemseyin ve bu eseri Niğde’ ye kazandırın.
Yeniden tekrar 2016-2017 adli yılının herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder