8 Eylül 2016 Perşembe

AHİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KIRIKKALE’DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 6 Eylül 2016 Salı günü Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
        Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığında yapılan toplantıya; Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol katıldı.
        Toplantıda, Mali Destek Programı, başvuru süreci tamamlanan 2016 yılı Teknik Destek Programı ve 2017 yılı EMITT Katılım Konuları görüşüldü.
        AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı konuşmada;  “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayacaktır. Geçtiğimiz ayın önemli gelişmelerinden biri; 2016 yılı Teknik Destek Programı başvuru sürecinin tamamlanmış olmasıdır. Program kapsamında Aksaray’dan 2 adet, Kırıkkale’den 20 adet, Kırşehir’den 8 adet, Nevşehir’den 11 adet ve Niğde’den 12 adet olmak üzere toplam 53 adet Teknik Destek Proje Başvurusu kabul edilmiştir. Projelerin değerlendirme süreci başlatılmış olup, en kısa sürede sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ise, 2016 Yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı ve 2017 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT Fuarına katılım görüşülecektir. Önümüzdeki bir aylık dönemde ise; bütün bölge illerimizde girişimcilik kültürünü geliştirmek amacı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile paydaşların kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik Dış Ticaret, Finansal Okur-Yazarlık ve Medya Okur Yazarlığı Eğitimleri organize edilecektir.” dedi.
        Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder