6 Eylül 2016 Salı


KAPALI HAYVAN PAZARININ YENİ HALİYLE AÇILIŞI YAPILDI
Niğde Belediyesi, sekiz yıl öncesine kadar tarlalarda hayvan alım satımının yapıldığı kente, sektörün tüm ihtiyacını karşılayacak, modern kapalı Hayvan Pazarı kazandırdı. 4 yıl önce Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan Hayvan Pazarı, kapasitesi iki katına çıkarılıp modernize edilerek yeniden hizmete sunuldu.
Niğde Belediyesi’nin 4 bin 380 metrekare olarak 4 yıl önce hizmete sunduğu kapalı Hayvan Pazarı'nın kapasitesi 8 bin 900 metrekareye çıkarıldı. Genişletilen kapalı Hayvan Pazarı'nın yeni ve modern haliyle hizmete sunulması nedeniyle tören düzenlendi. 
Törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Konuşmaların ardından, 8 bin 900 metre kare kapalı alanla bölgesinin en büyükleri arasında yer alan Niğde Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı, protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek hizmete sunuldu. Açılıştan sonra hayvan pazarını gezen katılımcılar, Niğde Belediyesi’ne böyle bir tesisi Niğde’ye kazandırdığı için teşekkür etti.
 Kurban Bayramı öncesinde hizmete giren yeni Hayvan Pazarı'nda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar hazırlandı. Niğde Belediyesi’nin  4 yıl önce hizmete sunduğu Kapalı Hayvan Pazarı’nın kapasitesi, 4 bin 380 metrekareden 8 bin 900 metrekareye çıkarıldı. 4 bin 520 metrekare daha ilave edilerek, kapasitesi iki katına çıkarılan Kapalı Hayvan Pazarı’nda her biri 60 metrekare olan 73 adet küçükbaş hayvan padoğu ve her biri 256 metrekare olan 12 adet büyükbaş hayvan padoğu bulunuyor. Kapalı Hayvan Pazarı, küçükbaş hayvan padoklarında 4 bin 500, büyükbaş hayvan padoklarında ise bin 150 hayvanın barınacağı kapasiteye ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder