4 Eylül 2016 Pazar

NİĞDE 3. TARIM FUARI ZİYARETE AÇILDI

40 ilden 250 firmanın iştirak ettiği ve 4 gün devam edecek olan Niğde 3. Tarım Fuarı, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı​​’nın katılımı ile açıldı.
            Niğde Tarım Platformu ve Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketi tarafından düzenlenen fuarın açılış törenine Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Çiftçiler ve Vatandaşlar katıldı.
            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan fuar açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı tarımın geçmişte olduğu gibi günümüzde de çok önemli olduğunun altını çizerek, Türkiye’de özellikle son yıllarda tarım teknolojisinde büyük gelişmeler olduğunu ifade etti.
            Bu yıl Niğde’de 3’üncüsü düzenlenen tarım fuarının çiftçilere, üreticilere ve tüm Niğde halkına hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise yaptığı konuşmada “Bundan on yıl öncesine kadar dünyada tarımın önemini yitirdiği gibi bir algı vardı. Fakat görüyoruz ki dünyadaki en önemli sektör tarımdır. Tarım olmadan hiçbir şey olmuyor. Tabi ki tarımda da diğer sektörlerde olduğu gibi bir takım sorunlar var. Niğde olarak en önemli tarım ürünümüz patatestir. Gerek Ziraat Odamız gerek Ticaret ve Sanayi Odamız gerekse Belediyemizin patates ürünü konusunda bazı talepleri var. Bu sorunları ilgili birimlerimiz Sayın Müsteşarımıza arz ettiler.
            Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Bey daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerçekten Sayın Bakanımız döneminde büyük atılımlara sahne oldu. İŞ-Kur’daki ve SGK’daki olumlu değişimler herkesçe bilinmektedir. İnşallah Sayın Bakanımızın destekleri ile Türk tarımında büyük gelişmeler olacağına inanıyorum. Hemen bir örnek verecek olursak et fiyatları konusunda Sayın Müsteşarımız çalışma başlattıklarını ifade etti. 1 yıl gibi bir süre içerisinde et fiyatlarında ciddi oranlarda indirim olacağını müjdeledi.” dedi.  
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kestiği fuar alanını gezerek firmaların ürünlerini inceledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder