29 Eylül 2016 Perşembe

Niğde Belediyesi'nden Girişimcilik Eğitimi

Niğde Belediyesi , KOSGEB VE AHİKA işbirliğinde girişimcilik eğitimi düzenleniyor.
Niğde Belediyesi ,KOSGEB ve Ahiler  Kalkınma Ajansı  işbirliğinde 30 kişiye uygulamalı  girişimcilik eğitimi  verecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma fırsatı yakalayacak.
Girişimcilik eğitiminin 1-7 Kasım 2016 tarihleri arasında Niğde Belediyesi Eğitim Salonunda gerçekleştirileceğini ifade eden Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, ''İlgilenen girişimci adayların başvurularını Niğde Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne 25 Ekim 2016 Salı gününe kadar şahsen yapabilecekler''  diye  konuştu.
KONTENJAN 30 KİŞİ İLE SINIRLI
Girişimcilik eğitim kontenjanının 30 kişi ile sınırlı olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Akdoğan , istekliler arasında yapılacak mülakattan sonra eğitime katılmaya hak kazananların , Niğde Belediyesi internet sitesinden ilan edileceğini vurguladı.
BAŞVURULAR 25 EKİM 'DE SON
Akdoğan, ''Girişimcilik eğitimi için başvurular 25 Ekim 2016 Salı gününe kadar yapılabilecek. Mülakat tarihi ve saati ise başvuru yapan isteklilere telefonla bildirilecek'' dedi.
EĞİTİMDE NELER VAR
 Başkan Akdoğan ;"Niğde Belediyesi ,KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansı İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi, Kasım ayı içerisinde başlayacak girişimcilik kursu 32 saatlik eğitimden oluşmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek.Eğitim içeriğinde KOSGEB destekleri , yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı , başvuru aşamaları ,iş planın hazırlanması , pazar araştırmasının yapılması , yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek " ifadelerini kullandı.
BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLECEK
Toplam 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara Sertifika verilecek. Sertifika alan katılımcılar , yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB 'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe , 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder