29 Eylül 2016 Perşembe

NİĞDE ŞEHİDİNE YÜRÜYOR ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında Niğde ve Bor ilçesinden Ortaokul ve Lise öğrencilerinden oluşan 2500 öğrenci ve 140 personel ile "Niğde Şehidine Yürüyor" programı düzenlendi. 
Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, Şehidin babası Hasan Hüseyin HALİSDEMİR, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU ile okul idarecileri ve Çukurkuyu Beldesi halkı katıldı.
 Program öncesinde Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bor Ş. Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  Şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim hatimleri yaptılar. Program, Niğde ve Bor´dan öğrenci servis araçlarından oluşan konvoyun Çukurkuyu´da bulunan Şehit Ömer Halisdemir Parkına ulaşmasıyla başladı.
 Protokol mensupları ve öğrenciler ellerinde Bayrağımız ve dövizleri ile kortej eşliğinde şehitliğe yürüdüler. Şehitliğe varılmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencilerinin yaptığı Bayrak Koşusunun tamamlanmasıyla Şehidin babası Hasan Hüseyin HALİSDEMİR´e Bayrak Teslim töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencisi Ayşe ÜNSAL Şehit Ömer HALİSDEMİR´e yazılan "30 Kuş" adlı şiiri okudu. Yasin-i Şerif ve Aşr-ı Şerifler okunarak hatim duası yapılmasıyla program son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder