20 Eylül 2016 Salı

Niğde SGK’dan Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısı

Niğde SGK İl Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda  il ve ilçe mahalle muhtarları bir araya geldi
Niğde SGK İl müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda  “Torba Yasa” olarak bilinen “6736 Sayılı Yapılandırma” hakkında bilgiler verildi.
Yasanın kabul edilmesiyle 6736 Sayılı Yapılandırma hakkında sigortalılarımızın bilgilendirildiğini ifade eden TURAN, şunları kaydetti.
“Muhtarlar Derneği vasıtasıyla köy ve mahalle muhtarlarımızı da bu yasa hakkında bilgilendiriyoruz. Onlarda, bu konuda vatandaşları bilgilendirecekler. Prim borçları 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor. Vatandaşlarımız , torba yasanın hangi borçları kapsadığı, ne şekilde ödeneceği ve hangi tarihler arasındakileri ilgilendirdiği gibi konularda geniş bilgiyi Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlüklerine gelerek öğrenebilecekler.”dedi.
İl Müdürü TURAN konuşmasına devam ederken; Kurumumuz ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B'li (BAĞ-KUR) vatandaşlara, borçlarını ödeyip emekli olabilme imkanı sağlandığını ve yapılan protokol ile prim borcundan dolayı emekli olamayan BAĞ-KUR kapsamındaki kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanarak emekli olma imkanı getirildiğini belirtti.
Toplantı, Niğde SGK Denetmeni Eray BUZ’un sunumuyla devam etti. Yapılandırmayla ilgili broşürler il ve ilçe muhtarlarına dağıtıldı ve sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.
Mahalle ve köy muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Niğde SGK İl müdürü Mustafa TURAN, Şef Mustafa İVREN, Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar YAMANER ve il/ilçe muhtarları katıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder