4 Ekim 2016 Salı

AHİKA, Mersin’de Düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu- MEDITOUR 2016’ya Katıldı



Mersin’de, 28-30 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nın da bir stantla katıldığı ‘7. Akdeniz Turizm Forumu’nun açılışı sanatsal etkinlikler eşliğinde gerçekleştirilen törenle yapıldı.
‘Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’ sloganıyla düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu’nun resmi açılışı ise 29 Eylül Perşembe günü, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Mersin Divan Otel’de gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı törendeki konuşmasında; tüm dünyayı tehdit eden terör olgusunun bölgemizde de turizme güçlükler çıkardığına değinerek, “ Özellikle son dönemlerde bütün dünyayı tehdit eden terör olgusu bölgemizde de turizme sıkıntılar çıkartan önemli kavramlardan biridir. Turizmin önünü açabilecek her türlü faaliyet, proje ve programın başarılı olabilmesi için teröre karşı ortak tavır, ortak hareket bütün ülkelerimiz için kaçınılmaz bir görevdir. Bölge ülkeleri olarak teröre karşı en üst düzey tedbirleri almak ve büyük fedakarlıklarla turizmin önünü açmaya çalışan turizm sektörüne destek olmak devletlerimizin ortak politikası olmalıdır. Nitekim Türkiye’de son dönemde özellikle tur operatörlerimize yönelik teşvikler de sektöre ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu teşvik ve desteklerimiz artarak devam edecektir. Umuyorum ki dünya turizminin mihenk taşlarından biri olan Akdeniz turizm alanında hak ettiği turizm potansiyeline ulaşacaktır” dedi
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise konuşmasında; MEDİTOUR 2016 temasının ‘Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları’ ve ‘Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’ olmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti. Bakan Elvan, “ Bilinen insanlık tarihi içerisinde Akdeniz’in yerinin başka hiçbir denizin ve kıtanın dolduramayacağı değerde ve zenginlikte olduğuna vurguladı. Akdeniz’in bir güven ve istikrar denizi olmasının son derece önemli olduğunu ve bunun bir zorunluluk olduğuna değinen Bakan Elvan,  “Arap Baharı sonrası başlayan bölgesel istikrarsızlıkların turizme nasıl yansıdığını hep birlikte gördük. Akdeniz’de kruvaziyer gemilerin turizm gemilerinin yanında mülteci botlarının dolaşması büyük trajedilerin yaşanması bir insanlık ayıbıdır. Bu fotoğraf Akdeniz’in kadim geçmişine de, misyonuna da Akdeniz havzasını oluşturan ülkelerin kimliklerine de yakışmayan bir fotoğraftır. Hiçbir istikrarsızlık da uzun soluklu sürmez. Ümit ediyoruz ve çaba gösteriyoruz ki kısa sürede bu olumsuzluklar, yaşanan bu acılar son bulacaktır. Zira sadece yakın ülkeler değil, bütün Akdeniz ülkelerinin başta turizmi olmak üzere pek çok sektör bu olumsuzluklardan etkilenmektedir. “ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından panel programı başladı. Gün boyunca süren paneller sırasında iki bakan fuar alanını ziyaret etti. AHİKA Standını da ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Ajans uzmanlarından çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Fuarın ikinci günü birçok bürokratın katılımıyla gerçekleştirilen bir gala yemeği ile sona erdi.

Fuarın üçüncü ve son günü panellerle devam etti. Panel konuşmacılarının stant ziyaretlerinde bulunmasının ardından ‘7. Akdeniz Turizm Forumu sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder