12 Ekim 2016 Çarşamba

Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını Yaptı

Niğde Belediye Meclisi'nin 2016 yılı Ekim ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapılan toplantıda gündemle ilgili maddeler karara bağlandı.
Yoklama ve bir önceki döneme ait toplantının tasvibinin ardından Şehir İmar Planı 'yla ilgili İmar Komisyonu'ndan gelen 22 konu müzakere edilerek karara bağlandı. Şehir İmar Planı'nda tadilat, talep ve teklifleri İmar Komisyonuna sevk edildi. Kadın- Erkek Eşitlik Komisyonu'na geçen ay istifa eden Fatma Gülümser Taşkın’ın yerine Suat Başkal seçildi.
Niğde Belediye Meclisi ayrıca Niğde Kalesi ve Eski Saray Mahallesi Kentsel Sit alanı Revizyon işinin yapılması konusunda Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne yetki verdi. Emlak İstimlak Müdürlüğü ayrıca Şehir İçi Tünel Projesi’yle ilgili de Belediye Meclisi’nden yetki aldı.
35 NOLU KOOPERATİFE YENİ GÜZERGAH
Şehir içi trafiğinin rahatlatılması için geçtiğimiz aylarda Bor istikametinden Niğde şehir merkezine giriş yapan 51 Nolu kooperatife ait araçlar için belirlenen yeni güzergahı onaylayan Niğde Belediye Meclisi, Ankara istikametinden şehir merkezine giriş yapan 35 Nolu kooperatif araçları için belirlenen yeni güzergahı da onayladı. Buna göre, yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere bağlı araçlar Ankara istikametinden şehre girerken, Şehitler Mezarlığı Kavşağı'ndan Alpat Sokağa geçecek. Buradan Elmacı Sokak, Gök Sokak, Selçuklu Caddesi ve  Eski Adana Caddesi'nden  geçecek olan kooperatif araçları  daha önce belirlenmiş olan  güzergahta giriş yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder