10 Ekim 2016 Pazartesi

 CHP’Lİ GÜRER “TAŞERON İŞÇİLERİN ÜÇ AYDA 

KADRO ALACAĞI SÖZÜ BOŞLUKTADIR”
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer taşeron işçiler,4C’liler ve Şeker Fabrikası çalışanlarının sorunlarını TBMM’de bir kez daha dile getirdi. Gürer “Taşeron çalışanlarını üç ayda kadroya alacağız sözü hala boşluktadır ”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada, ülkemizde işsizlik ve yoksulluğun da giderek yaygınlaşmakta olduğunu belirterek, Varlıklılar ile yoksullar arasındaki gelir oranının yoksullar aleyhine bozulduğunu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de şöyle konuştu:“Ülkemizde işsizlik ve yoksulluk giderek yaygınlaşmaktadır. Varlıklı ile yoksullar arasındaki gelir oranı yoksullar aleyhine bozulmaktadır. Hükûmet işçilere, emeklilere, esnaflara vaatte bulunmakta ancak verilen sözler yerine gelmemektedir. 700 bini aşkın taşeron işçisi kadro beklemektedir. "Taşeron çalışanları üç ayda kadroya alacağız." sözü hâlâ boşluktadır. 4C'lilerin sorunları çözümlenmemiştir. Şeker fabrikasında asıl işi yapan kadrosuzların kadro sorunu çözümlenmemiştir. Emekliliklerde yaşa takılanlar, emekliliği hak etmiş ama emekli olamamaktadır. İşçiler uluslararası çalışma normlarında haklar beklemektedir. İşçiler sendikasız kılınmaktadır. Hükûmet, emekçilerin, yoksulların sorunlarına söz vermek değil, çözüm üretmelidir. “
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder