13 Ekim 2016 Perşembe

CHP’Lİ VEKİL GÜRER TAŞERONLARI SORDU, BAKAN “SABIR” DEDİ, AKPLİ VEKİLLER ALKIŞLADI.

CHP Niğde Milletvekili, KİT Komisyonu ve CHP Emek Büroları Üyesi Ömer Fethi Gürer’in  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelttiği 24 soruyu Bakan  yanıtladı.
CHP Niğde Milletvekilimiz Sayın Ömer Fethi Gürer’in sözlü soru önergesinde “Taşeron işçilerin kadroya alınması yönelik bir çalışma var mı” sorusuna Bakan : “ Alt işveren işçilerinin kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalarda sorumlu kuruluş Maliye Bakanlığı olarak belirtilmekle birlikte eylemle ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ise: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kalkınma, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Hazine Müsteşarlığı, SGK, TÜİK, Türkiye Belediyeler Birliği, İşçi ve İşveren Sendikaları Konfederasyonları, ilgili meslek kuruluşları, ilgili STK’lardır.” dedi.

Bu yanıt üzerine CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer söz alarak Bakandan taşeron işçiler,4 C’liler, Emeklilikte yaşa takılanlar için net yanıt istedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Kamuoyunda sürekli gündemde olan bir konu. Biraz evvel teknik olarak geçildi ama bu taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili verilen bir söz vardı, hâlâ bu yaşama geçmedi ve aradan geçen üç aylık süreden bir üç ay süre daha geçti. Bu konuda bir net bilgi verirseniz. Ne zaman geçerler? Bununla ilgili çalışmalar ne aşamada? İkincisi, 4/C'lilerin statüleriyle ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı konusunda net bir yanıt ve emeklilikte yaşa takılanlar. Bunlarla ilgili bir çalışma olacak mı, olmayacak mı? Çünkü sürekli bir umut var. Umutla bekleyiş sürüyor. Bu üç konuda net olarak yanıt verirseniz memnun olacağım.” soruları üzerine Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ,” Her üç konuda da net cevabım: Biraz sabır.” dedi. AKP’liler Bakanın yanıtını alkışlarla karşıladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder