20 Ekim 2016 Perşembe

DARBOĞAZ KÖYÜ ZİYARETİ
Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR, İl Genel Meclis Üyeleri Şahin TULGAR ve Göksel AKÇAM ile birlikte Darboğaz köyünü ziyaret ederek devam etmekte olan yatırımları yerinde inceledi ve Köy Muhtarı Durmuş GÜVEN' den bilgi aldı.
Köy içerisinde devam etmekte olan DSİ yatırımları taşkın koruma tesisi ve göletin aşılama yöntemi ile iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Ferhat ATAR "Tüm Belediye Başkanlarının ve Belediye Başkan adaylarının Darboğaz için programlarında yer aldığı söylenen Köy İçi Taşkın Koruma Tesisini yapım aşamasını görmek köylülerimizi olduğu kadar bizleri de sevindirmiştir.
 Yapılmakta olan bu taşkın koruma tesisi ile hem olası sel afetleri kontrol altına alınacak hem çevresel temizlik üst safhada olacak hem de güzel bir yürüme alanı oluşturarak vatandaşlarımızın aileleri ile oturup dinleyebileceği alan oluşmaktadır.

 Diğer yandan 3 yıldır gündemde olan göletin su sızdırması durumu da DSİ tarafından iyileştirilmektedir. Son teknoloji kullanılarak gölette iyileştirme yapılmaktadır. Bu sayede Darboğazın suyu boşa akmayacak tamamen tarımsal sulamaya kazandırılacaktır. Her iki yatırımı yapan DSİ teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Yine Kaymakamlığımıza aktarılan KÖYDES ödeneği kapsamında Darboğaz köyümüze döşenmekte olan 5.000 metrekare parke taşı işi de devam ediyor. Darboğaz köyümüze hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder