15 Ekim 2016 Cumartesi

GÜRER, DİSK GENEL- İŞ SENDİKASINI  ZİYARET ETTİ,  İŞÇİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ


CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon ile CHP Emek Büroları Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türk-İş’e bağlı Şeker İş Sendikasından sonra bu kez DİSK Genel-İş Sendikası Genel Merkezini ziyaret etti.
Sendika Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 2 Nolu Şube Başkanı Turan Kütükbaş, Mali Sekreter Aytaç Akkaya, Nazmi Ekemen görüşmede yer aldı.
DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ülke sorunlarına değindi, sendikaların durumu üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Tekstil İşçileri Sendikasında Şube başkanlığı yaptığı dönemi anımsatıp o günden bugüne değişen sendikacılık yaklaşımlarını, örgütlenme anlayışını, sendikaların sorunlarını, örgütlü toplumun önemini kapsayan geniş değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin emekten yana ve çalışanların haklarını koruyan bir düşünce içinde olduğunu belirten Gürer modern kölelik yasası çıkarken TBMM’ de oturumu izleyen hiç işçi olmamasını yadırgadığını belirtti. İşçilerin kaderleri ile ilgili konularda daha duyarlı olmasını, örgütlü sendikacılık anlayışının yeniden güç kazanmasını ve emeğin karşılığını almada birlik içinde davranması gerektiğini söyledi.

Görüşmede Adana Milletvekili Zülfikar Tümer, TBMM Danışmanları Hamdi Fidan ve Mustafa Hacı Çopur da yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder