1 Ekim 2016 Cumartesi

İtfaiye Teşkilatı 302 Yaşında

Niğde Belediyesi, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 302. yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutladı. 
İtfaiye Müdürlüğü’nün son model araçları, siren çalarak şehir turu attı. İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak itfaiyecilik adına son 8 yılda çok önemli gelişmeler sağladık” dedi.
İtfaiye Teşkilatı’nın 302. Kuruluş yıldönümü ve İtfaiyecilik Haftası, yurt genelinde olduğu gibi Niğde’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Filosuna kazandırdığı son model araçlar ve personele yönelik mesleki eğitimleri ile dikkat çeken Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ise teşkilatın kuruluş yıldönümünde renkli görüntülere sahne olan bir etkinlik düzenledi.  Son model itfaiye araçları, vatandaşların alkışları eşliğinde siren çalarak şehir turu attı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İtfaiyecilik Haftası ve İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 302. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının günün 24 saati hizmet veren bir kuruluş olduğuna dikkat çekti. Niğde Belediyesi olarak son 8 yıl içinde itfaiyecilik adına çok önemli gelişmeler sağladıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bundan 8 yıl önce itfaiye müdürlüğüne ait bir bina bile olmadığını anımsattı. Bugün gelinen noktada çoğu büyükşehirlerde bile olmayan modern bir itfaiye binasına sahip olduklarını anlatan Başkan Akdoğan, Organize Sanayi Bölgesi’nde de bir itfaiye istasyonu açtıklarını hatırlattı.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne son yıllarda modern itfaiye araçları kazandırdıklarını açıklayan Başkan Akdoğan, geçtiğimiz günlerde aldıkları 32 metre merdivenli itfaiye aracının hizmete girdiğini belirterek, “Bugün yeni bir aracımızı daha filomuza kazandırıyoruz. Bu aracımız 2.5 milyon TL değerinde, Türkiye’de sadece birkaç büyükşehir belediyesinde olan 55 metre merdivenli itfaiye aracıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder