20 Ekim 2016 Perşembe

KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK, NÜKLEER (KBRN) TEHLİKELERE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YILMAZ YÜCEL NÜKLEER TEHLİKELERE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ VE KORUYUCU ÖNLEMLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
“Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda; Acil Hekimliği Sertifika yönergesi çerçevesinde Sağlık Müdürlüğümüz ve Bölge koordinatör il olan Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünce, Son yıllarda dünyada ve ülkemizin de bulunduğu coğrafyada gelişen terör olayları, savaşlar, teknolojinin hızla gelişmesi insan sağlığını da tehdit eder duruma getirmiş ve bu tehlikelere karşı birtakım koruyucu önlemler alınmasını zorunlu kılmıştır.
Bu kapsamda; İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim salonunda düzenlenen eğitime,  164 112 çalışanlarına Tıbbi KBRN farkındalık eğitimi verilmiş olacaktır. İl Sağlık Müdürlüğümüz 2016 yılı içerisinde olası bir KBRN olayına müdahale edebilmek amacı ile UMKE ve 112 personellerinin kullanacağı özel C ve D tipi yeterli sayıda KBRN kıyafeti almış olup her an kullanıma hazır durumdadır.
 Bakanlığımız da birtakım sağlık tedbirleri almaya mecbur kalmıştır. İnsanlığı bekleyen bu tehditlerden etkilenmemek ve kısa sürede bu olaylardan kurtulmak amacı ile yapılan çalışmaların en önemli boyutu olası bir Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer tehdit karşısında sağlık çalışanlarında farkındalık yaratmak,  (KBRN)  zehirli ve zararlı maddelerinden etkilenmiş kişilerin hastanede tıbbi tedavileri öncesinde uygulanması gereken temel esasların tamamlanması, Bu olaylarda kontamine olmuş kişilerin, hastanelere müracaat eden diğer vatandaşlarımızı etkilememesi için alınacak önlemler ile KBRN olaylarının hastanenin Acil Servisi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının organize bir şekilde çalışmasının planlanması gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla İlimiz Acil Sağlık Hizmetleri Personeline yönelik KBRN Eğitimlerinin 1. si 14.06.2016 2. si 29 Eylül 2016, 3.sü 07.10.2016  tarihinde düzenlenmiştir. 4. eğitim ise 28 Ekimde yapılması planlanmaktadır. Böylece ilimizde görev yapan 112 personellerinin KBRN eğitimleri tamamlanmış olacaktır.
KBRN ve diğer Modül eğitimleri İl Sağlık Müdürlüğümüzce belirli aralıklarla plan dâhilinde verilmeye devam edilmektedir.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder