12 Ekim 2016 Çarşamba

 MİLLETVEKİLİ  GÜRER  TAŞIMALI EĞİTİMİN ARAŞTIRILMASI İSTEDİ
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşımalı eğitimin incelenmesini istedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Taşımalı eğitim ile  köy  okulları boşaltılmış ve çok sayıda köy okulu  atıl duruma düşmüştür. Bu okul binaları verimli kullanılmayarak milli  varlığımızın harap olmasına göz yumulmaktadır.  Taşımalı eğitim uygulamalarının işleyişi, sorunları, kapanan köy okullarının durumu ve yararlanılmamasının nedenlerinin irdelenmesi amacıyla Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri uyarınca  Meclis araştırması açılmalıdır”.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi:  “Ülkemizde bazı il merkezlerinde olduğu gibi Niğde ilinde de göç nedeni ile köylerde boşalmalar meydana gelmiş  ve köyde yaşayanların sayısındaki düşme ile köy okulları birleştirilerek taşımalı eğitime geçilmiştir. Merkez olarak belirlenen okullara öğrenciler araçlarla taşınmakta ve eğitim almaktadırlar. Bu süreç ile köy okulları boşalmış ve okul binaları kaderine terk edilmiştir. Köy okullarının yararlı kılınmaması trilyonluk yatırımların harap olmasına neden olmaktadır.
Kapalı okul binalarının, köy muhtarlarına özel idare destekli verilerek,  yerel müze, köy konağı ve kütüphane olarak düzenlenmesi düşünülebileceği gibi  köy için bu yapıların daha yararlı kılınması olasıdır. Meclis araştırması ile  taşımalı eğitim uygulamasının alandaki sonuçlarının görülmesi  ve  bu yöntem ile yürütülen  eğitimin çok yönlü irdelenmesi ile  kapanan köy okullarının verimli kullanılmasını sağlayacak düzenlemeler  yapılmasının sağlanması bu araştırmanın içeriğini oluşturacaktır.   Birden farklı köyden, kasabadan bir arada olan öğrencilerin  sosyal problemleri, eğitim ve başarı durumları, başarı oranları, başlangıçtan  günümüze beklentilerinin yansıması, eğitimcilerin sorunları, sistemin işleyişinde olumlu yada olumsuzluğun saptanması araştırmanın içerik ve kapsamında olmalıdır.
Taşımalı eğitimin çok yönlü ele alınıp  irdelenerek, sistemin genel değerlendirilmesi gelecek adına,  göç ile daralan köylerdeki çocukların eğitimi adına  önemli olacaktır.”




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder