6 Ekim 2016 Perşembe

NİĞDE’DE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ 
                Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Niğde Kültür Merkezi Salonunda Vali Ertan Peynircioğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen törenle başladı.
                Düzenlenen etkinliğe Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Kurum Müdürleri, Diyanet Görevlileri ve Vatandaşlar katıldı.
                Açılış konuşmasını İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve cami ve kitap temalı sinevizyon gösterisi ile devam etti.        
                Programda konuşmasına Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlara vesile olması temennisi ile başlayan Vali Ertan Peynircioğlu, “Camiler, inancımız açısından büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ayrı bir hafta olarak kutlanması bir farkındalık yaratılması açısından önemlidir. Camiler, bilindiği üzere zaman içerisinde bazı fonksiyonlarını yitirmiştir. Asr-ı Saadette Camiler sosyal hayatın tam merkezindeydi. İstişarelerin, toplantıların ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı mekânlardı. Şimdiki gibi yalnızca namaz kılınan mekânlar değillerdi. O dönemlerde camilerimiz çok daha etkin bir şekilde kullanılmaktaydı. Bu gün biraz daha fonksiyonlarını yitirmiş durumdadır. İnşallah yitirilmiş olan bu fonksiyonlar Asr-ı Saadetteki gibi tekrar camilerimize kazandırılması için bu tür toplantıların ve etkinliklerin vesile olacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten İslam da Camilerin yeri çok önemlidir.” dedi.
                Camilerde verilen eğitimin önemine de değinen Vali Peynircioğlu; “Camilerde verilen eğitim konusunda Diyanet Personellerine oldukça önemli görevler düşmektedir. Öncellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı Camilere daha çok çekmeliyiz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı Camilerimizden uzaklaştırmak için çaba harcayan şer odakları var. Bu nedenle Diyanet Personelimizin bu konuda çalışmaları sürekli şekilde artırarak devam ettirmesi gerekmektedir.” dedi.
                Konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarına da değinen Vali Ertan Peynircioğlu; “Milletimiz tarihinde gördüğü en acı olaylardan birisini yaşadı. Asker üniforması içerisindeki FETÖ/ PDY mensubu vatan hainlerinin bu Milletin bağımsızlığına, varlığına, birliğine, dirliğine, Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş Hükümete karşı darbe girişimiydi.  Allah’a şükürler olsun ki başarılı olamadılar ve başarılı olamayacaklar. Milletimiz bu yapılan hain darbe girişimine karşı durdu. Bu anlamda Din Görevlilerimizin de önemli katkıları oldu. Okunan ezanlar ve salâlar gerçekten vatandaşlarımızı meydanlara çağırma açısından çok önemli bir görevi icra ettiler. Eskiden darbeler ezanları susturmak için yapılırdı, fakat 15 Temmuz gecesi ezanlar darbeyi durdurmak için okundu.

                Ben tekrar bu Milletin bağımsızlığı uğrunda can veren, kan veren, Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.  Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Cami ve Kuran Kurslarının yapımında emeği geçen Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder