14 Ekim 2016 Cuma

ÖMER HALİSDEMİR PARKI'NIN AÇILIŞI MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK’IN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ
            15 Temmuz gecesi hain darbe teşebbüsünde yaptığı kahramanlıkla hain girişimin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in anısına Bor İlçesine Bağlı Çukurkuyu Kasabasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkıları ile yaptırılan park törenle açıldı.
            Çukurkuyu Kasabası’nda Şehit Ömer Halisdemir adına yapılan Parkın açılış törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlı, Zeki Aygün, Niğde Garnizon Komutanı  J. Albay İdris Tataroğlu, Kocaeli Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş,  Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Şehit Ömer Halisdemir’in Ağabeyi Doğan Halisdemir ve  Kurum Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
            Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı açılışı öncesi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ile beraberindeki heyet,  FETÖ/PDY darbe teşebbüsü sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in, Çukurkuyu Kasabasında bulunan kabrini ziyaret etti.
            Kabir ziyaretinin ardından yapılan törende, açılış öncesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edildiği 15 Temmuz’la ilgili belgesel gösterimi ve Şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından okunan “30 kuş” isimli şiir dinletisi sunuldu.
            Törende açılışa katılan davetlilere seslenen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu,15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin, Milletin birliğine ve dirliğine doğrudan bir saldırı olduğunun altını çizerek “Bir takım münafık çetesi FETÖ/PDY terör örgütü bu millete darbe yapmaya çalıştılar. Bu darbe teşebbüsü bu milleti yok etmeye yönelikti. Bu ülkede bir iç savaş çıkarmaya yönelik bir darbe girişimiydi. Ama başarılı olamadılar. Bu milletin iradesiyle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın duruşuyla bu ülkeyi kaybetmekten kurtardık. Tüm ülkemizin ve milletimizin gururu Ömer Halisdemir’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine tekrar teşekkür ederim” dedi.
            Milli Savunma Bakanı Fikri Işık; “Ömer Halisdemir Kardeşimiz ve Niğde’de Şehit olan Polis Mensuplarımıza, 15 Temmuz’da Şehit olan 241 Şehidimize ve gözünü kırpmadan canını veren tüm Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde bu vatan için Gazi olan Sedat Özoğlu başta olmak üzere tüm Gazilerimize acil şifa diliyorum. Gazilerimize ve Şehitlerimize şükran borçluyuz. Bu borcu ülkeye hizmet ederek karşılayacağız.
            Bu hain darbe girişimine teşebbüs edenlerin en çok moralini bozan Ömer Halisdemir’in o haini vurmasıdır. Hırsız içerdeyse kilit ne işe yarar. Hain içerdeyse düşmanın size saldırmasına ne gerek var. FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelemiz bütün hızıyla devam etmektedir bu ihanetin içinde olanlar görevinden el çektirilmiştir biz bu bataklığı kurutacağız." dedi.
            Bakan Işık. "Niğde Üniversitesine Ömer Halisdemir isminin verilmesinden dolayı çok büyük bir memnuniyet duydum. 200’ün üzerinde çocuğa Ömer Halisdemir’in ismi verildi. Hem Ömer Halisdemir kardeşimize hem de 15 Temmuz Şehitlerimize milletimiz sahip çıkıyor.
            Böyle bir Kahramanın yetiştiği bölgede bir Askeri Birliğin bulunmasının çok uygun olacağını çok yakışacağını düşündük ve ilgili Arkadaşlarımıza talimatımızı verdik ve çalışmalar sürüyor. İnşallah bir askeri birliğe Bor’umuz kavuşacaktır, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
            Bakan Işık konuşmasından sonra Şehit Ömer Halisdemir parkının açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Şehidin evine giderek Şehidin annesini ziyaret etti. Bakan Işık daha sonra Niğde Devlet Hastanesinde tedavi gören Şehidin Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’i ziyaret ettikten sonra Niğde’den ayrıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder